Van Werkdruk naar Werkplezier

Waarom kies je dit programma?

Werkdruk in het onderwijs is al jaren een terugkerend probleem. Het heeft invloed op de dynamiek in het schoolteam en kan bij uitval van leerkrachten een negatieve impact achterlaten op de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs.

Waar ga je mee werken?

Het boek van Werkdruk Naar Werkplezier is al vóórdat hij uitkwam in 2013 een inspiratie geweest voor mijn workshops. Door de jaren heen is het aanbod rondom dit boek gegroeid voor zowel de individuele leerkracht als voor hele teams. We mogen trots zijn op een inmiddels vijfde druk van het boek en de Top 3 Best Gewaardeerde Workshop op het LerarenCongres 2014.

Wat levert het op?

Er is nadrukkelijke aandacht tussen de combinatie van timemanagement en klassenmanagement. Maar daar houdt het niet op! We staan ook stil bij de beleving van werkdruk en de signalen die aangeven dat je werkdruk ervaart. De waan van de dag zorgt er al teveel voor dat we beiden misschien opmerken, maar geen ruimte ervaren om er daadwerkelijk wat mee te doen. Ruimte voor verandering in jezelf en in je werk, zorgt ervoor dat je weer met plezier kunt genieten van het werken in het onderwijs.

Wie ben jij?

Wil jij met heel jouw team aan de slag?
Dan kan dit in de vorm van een workshop, een dagdeelcursus, zelfs tot één of meerdere studiedagen.
Afhankelijk van de duur en de wensen vanuit de school worden de besproken onderwerpen in overleg bepaald. Op aanvraag kan er een exemplaar van het boek verzorgd worden voor elke deelnemer.

Daarnaast is er een gespecialiseerd traject beschikbaar voor de volgende doelgroep:
– Starters
– Zij-instromers
– Risicogroep (leerkrachten die zelf aangegeven hebben dat zij veel werkdruk ervaren)
– Re-integratie (na langdurig ziekteverzuim n.a.v. werkdruk)

In een traject van 10 bijeenkomsten (elke maand van het schooljaar) zullen zij gedurende de schooldag geobserveerd worden in de klas. Na schooltijd gaan zij gezamenlijk in intervisie en training aansluitend op hun eigen leerdoelen, met de kracht van samenwerking en interactie.
Zij krijgen hun eigen boek en werkboek naast dat zij tussen de bijeenkomst altijd de beschikbaarheid hebben van hun coach.
Wil jij liever alleen aan de slag? (dankzij jouw professionaliseringsbudget)
Dan kunnen wij een traject maken op maat naar aanleiding van jouw vragen en doelen. Deze kunnen gekoppeld worden aan jouw ontwikkeldoelen voortgekomen uit jouw POP.

Referenties
Beste Angela,
Soms gun je het mensen om ze even te bedanken voor dat wat ze hebben neergezet.
Ik vond het vanmorgen een goede workshop: inhoud oké, presentatie oké, producten oké. Kon het vanmiddag al toepassen in een gesprek met een collega. Waarom zit je in het onderwijs? en waar krijg je energie van en waar niet.
Hartelijk dank voor je workshop! Ik vond en vind je inspirerend! en hoop je nog eens te ontmoeten, ook nahef lezen van je boek en toekomstige boeken. want ik begreep dat je een schrijver bent. Drie boeken in een jaar is bijzonder.
Ruud Marcus

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Deelnemers Workshop van Werkdruk naar Werkplezier (90 min.) Leiden 6 maart 2019:

De workshop voldeed aan de verwachting:
Effectief en boeiend
Echt activerend
Ze doet het zo leuk en vanuit haar ‘hart’
Een lust om naar te luisteren
Genoeg info, erg praktisch
Altijd welkom ter opfrissing

Neem contact op

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door 2Be-Have.

    Velden met een * zijn verplicht