Flex-leerkracht

Waarom kies je dit programma?

Goed onderwijs betekent voor ons dat iedere leerling recht heeft op een leraar. Als we dat samen doen, blijven onderwijsprofessionals behouden en kinderen goed voorbereid op hun toekomst. Precies daarom is dit platform van flex-onderwijs.nl gestart. Zzp onderwijsprofessionals kunnen hun collega’s in loondienst laten excelleren en uitstroom uit het onderwijs helpen voorkomen, want wanneer invallers structureel nodig zijn, is het vaak al te laat.
Via dit platform vinden competente, bewuste en gekwalificeerde zzp (leerkracht, docent, RT, IB, directeur, adviseur, begeleider, ondersteuner, organisator) en scholen elkaar zonder tussenkomst van een derde partij. Deze onderwijsbevoegde zelfstandigen bieden tijdelijke meerwaarde maar niet per se vervanging. Tegen betaalbare kosten zet deze bekwame ‘Flexer’ zich tijdelijk of structureel in zodat onderwijspersoneel in loondienst behouden blijft voor het onderwijs of erin terugkeert.

Waar ga je mee werken?

Mijn volledige profiel is te vinden op Flexonderwijs

Beschrijving:
20 jaar ervaring als groepsleerkracht met daarnaast 12 jaar ervaring als gedragsspecialist, trainer en coach in het primair onderwijs.

In het onderwijs begonnen als invaller en sinds 2017 op interim basis beschikbaar vanuit mijn eigen onderneming.

Ik sta ook graag naast startende of re-integrerende leraren voor de klas om hen te ondersteunen en coachen met betrekking tot groepsdynamiek, didactiek, klassenmanagement.

Werken aan hoe je werkt ter bevordering van het werkplezier, verlagen van jouw eigen werkdruk en daarmee inspirerend te zijn voor jouw leerlingen, vind ik belangrijk als leraar.

Wat levert het op?

Een openbaar platform betekent dat scholen gratis en zonder tussenkomst een geschikte zzp’er of interimmer kunnen benaderen. De voordelen? Er gaat geen onderwijsgeld verloren aan bemiddeling en de autonomie blijft bij de scholen en de Flexers.

Maar liefst 46% van de stille reserve (90.000 personen) werkt bevoegd buiten het onderwijs als zelfstandige. Bijvoorbeeld als kindercoach, trainer, makelaar of in een ander zelfstandig beroep. De kennis over en feeling met het onderwijs is echter vaak nog volop aanwezig. Laten we elkaars expertise inzetten voor goed onderwijs!

Wie ben jij?

Ik ben beschikbaar als flexibele leerkracht op diverse dagen.
Zoek jij een leerkracht of gedragsspecialist die jouw team ondersteunt?
Check dan via mijn profiel mijn beschikbaarheid.

Wat zijn de ervaringen van anderen?

2021 
KC De Kim – Zwijndrecht
KC De Wijngaard – Hendrik-Ido-Ambacht

2022
KC De Bron – Zwijndrecht
KC De Wijngaard – Hendrik-Ido-Ambacht

2023
KC De Bron – Zwijndrecht
KC Impuls – Zwijndrecht