F.I.B.E.R. Fundament

Waarom kies je dit programma?

Een carrière, gezin, mantelzorg, rollen in besturen en commissies, familie, vrienden, sport en hobby’s – dat zijn nogal wat ballen. En wanneer een nieuw balletje komt aanvliegen, wil je die vaak ook vangen en meedragen.

En dat kan! Wanneer jij dat wil. Bouw aan jezelf zodat jij de waan van de dag niet trotseert, maar trots bent op elke waanzinnige dag. Hoe vol die ook mag lijken voor een buitenstaander. Jij hebt de regie.

Mijn Missie voor: ZZP | MICRO MKB | KLEIN MKB

Als expert persoonlijke effectiviteit begeleid ik ondernemers en leiders in loondienst om alle ballen hoog te houden.

Wanneer jij of één iemand in jouw team weg valt, dan heeft dit een groot effect op de waan van de dag. Juist in kleinere teams is het belangrijk om in te zetten op duurzame inzetbaarheid , levensfasebewust personeelsbeleid en preventie ziekteverzuim. Misschien ervaar je ook een hoog verloop van je personeel?

Wanneer jij als fundament voor jouw dagelijkse werkvloer de 5 elementen van FIBER: focus – invloed – balans – energie – rust verkiest.
Wanneer deze jouw kernwaarden vormen.
Wanneer jij hier voorbij middelmatigheid wil gaan en een hoge lat wil leggen.
Wanneer jij effect wil voor jou en jouw team – op de korte termijn en de lange termijn.

Waar ga je mee werken?

Voor zowel ZZP-er als MKB-er is het traject 7 maanden.
Voor micro MKB is het advies om met het gehele team in te stappen.
Voor klein MKB met het managementteam om vervolgens na afloop van het traject verder met het team aan de slag te gaan.

De eerste maand is het bepalen van het startpunt voor jouw bedrijf en voor iedere deelnemer individueel.

Hierna volgen 5 maanden waarbij er elke maand één element in de schijnwerpers staat. Elke deelnemer heeft individueel een sessie om aan de persoonlijke effectiviteit te werken en het element volledig tot z’n recht te laten komen. Daarnaast is er één dag dat de deelnemers extern een deep dive doen op locatie, met mij en andere experts zodat we de diepte in kunnen.

De laatste maand is ter ondersteuning van het waarborgen van de geïmplementeerde routines en gewoontes.

Maar hoe gaan we nou te werk?

Mijn expertise ligt in het werken met de drie breinen: cognitief, emotioneel & reptielenbrein. Hiervoor zijn verschillende trainings- en coaching technieken die ik beheers en dagelijks toepas in mijn praktijk. Daarnaast is er bij de maandelijkse deep dive op locatie ook altijd een extra expert die zich aansluit bij mij om het element op andere manieren te ervaren.

Het cognitieve brein wordt verrijkt met noodzakelijke kennis en effectieve vaardigheden.
Het emotionele brein met waardevolle ervaringen en de innerlijke wereld discussie van het reptielenbrein ontwikkelt een krachtige mindset en inspirerende inzichten.
Dit maakt jou (en jouw team) effectief in de waan van de dag, pak je de regie op de waan van de dag en ervaar je elke dag als waanzinnige dag.

Wat levert het op?

de 5 elementen focus – invloed – balans – energie – rust zijn de basis voor jouw werkvloer, hoe jij deze inricht en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. En dit in verschillende contexten.

Balans is niet alleen de balans tussen werk en privé

Het is ook de balans tussen:
– wat iets kost en wat iets waard is
– wat iets kost en wat het oplevert
– nieuwe innovaties en vasthouden aan gewoontes
– grenzen en vrijheden
– inspanning en ontspanning op de werkvloer
en ga zo maar verder… en dit dus voor alle 5 elementen. Aangepast op jouw (jullie) werkvloer en doelen.

Duurzame inzetbaarheid , levensfasebewust personeelsbeleid en preventie ziekteverzuim zijn hele mooie woorden, maar wat betekenen ze nou voor de dagelijkse gang van zaken? Waar liggen de frustraties en waar ligt de flexibiliteit die leidt tot oplossingen? Een hoog verloop van personeel is vaak een signaal dat er in het fundament van de werkvloer wat te doen is.
En wanneer jij heel bewust hiermee aan de slag gaat voor jezelf en dus ook voor jouw team… dan kun jij jouw werkvloer zelfs onderdeel maken van jouw employer branding. Want iedereen wil toch werken op een plek waar deze 5 elementen tot hun recht komen?

Wie ben jij?

ZZP-er (met eventueel klein team op ZZP basis/loondienst)
Micro-MKB – eigenaar of manager/teamleider
klein- MKB – eigenaar of manager/teamleider
HR manager

Neem direct contact op voor de mogelijkheden van jouw bedrijf of lees meer over wat het FIBER fundament betekent als lifestyle op https://5elementenlifestyle.nl/

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Ik ga met een grote glimlach aan de slag met mijn concrete stappen. Voor mij vooral het aanbrengen van Focus! Heel mooi en waardevol, dankjewel.

Mariska den Hollander

Neem contact op

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door 2Be-Have.

    Velden met een * zijn verplicht